Excel Vba Forum - Excelce.Net

SORU ve CEVAPLAR (Yazılabilir) => Microsoft Excel, Vba, Makro, Formül vb. Soruları => Konuyu başlatan: duncan6767 - 07 Ekim 2015, 10:32:04

Başlık: Listedeki İsimleri Periyodik Olarak Hatırlatma
Gönderen: duncan6767 - 07 Ekim 2015, 10:32:04
merhabalar, benim bir hatırlatma makrosuna ihtiyacım var. elimdeki müşteri listemde birçok isim var ve ben bu isimleri benim istediğim periyodlarda bana arama yapmam için hatırlatmasını istiyorum.

Örneğin;

A
1 mehmet c
2 zeliha a.
3 mahmut z.

Liste tabiki bundan çok daha uzun. benim yapmak istediğim, mehmeti 3 ayda 1, zelihayı haftada 1, mahmutu 4 ayda 1, aramam gerektiği konusunda uyarsın. bu exceli hazırladıktan sonra başlangıca yerleştirmek istiyorum. bilgisayarı açar açmaz kendiliğinden kutucuklar sayesinde bana, arama zamanı gelen müşterilerin isimlerini yazsın istiyorum. doğum günü makrosu gibi düşünebilirsiniz, fakat tarihsel bazda değil, süresel bazda olması ve isim listesinin sırasının değiştirelemez oldugunu bilmenizde fayda var. siz<>de haklı olarak bana, "biz nasıl bilelim kimin ne sürede aramak istediğinizi?" diye sorabilirsiniz. eğer mümkünse hazırlanmış makrodaki sizin bana belirteceğiniz kısımlara, "1.satır 3 ayda 1, 2.satır haftada 1, 3.satırda 4 ayda...." diye kendim yazabileyim istiyorum. yardımlarınız bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.