Gönderen Konu: [Çözüldü] Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem  (Okunma sayısı 9277 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Emrah Çanakkalenin yaptığı benimde düzenlediğim kodda bir problem var. Kod konusuna göre otomatik sektör atıyor. Örneğin konu Parti ise sektörünü otomatik atıyor.

Ancak bazı konularda birden fazla konu var. Şöyleki; "Kum, Taş, Çakıl" gibi. Buna İNŞAAT VE YAPI HİZMETLERİ sektörüne ataması gerekirken "GİYİM" gibi alakasız bir sektör atıyor. Dosya ektedir, ilginize teşekkürler.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Çevrimdışı Excelce.Net

  • @Excelce.Net Kurucu
  • *
  • İleti: 147
  • Puan +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası...
    • Excelce.Net
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2010, 12:14:38 »
Merhaba.

Yapılacak işlemi aşama aşama anlatabilir misiniz?
Ona göre çözüm bulmaya çalışalım...

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2010, 12:34:37 »
Yapılacak işlemi aşama aşama anlatmak gerekirse, "," e kadarki konuyu kaynak alabilir. Bu doğrultuda hangi sektöre girdiğini bulabilir öbür türlü algılamaz zaten.

Çevrimdışı Orion1

  • Excelce Teğmen
  • ****
  • İleti: 351
  • Puan +10/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Evren Gizlen
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2010, 12:46:57 »
Rowsource sayfasındaki bölüm isimlerini her malzemenin yanına yazsak olmuyormu.İllaki A sütununa bir başlık olacak sonrası olmayacakmı?Böylede olur ama veriler çok olduğu zaman döngüye giriliceğinden işelm uzayabilir.Oysa her malzemenizn yanına hangi katagoride olacağı yazılsa find komutunu kullanarak bir tanesi saniyenin 1/1000 anında bulunular.

Çevrimdışı Orion1

  • Excelce Teğmen
  • ****
  • İleti: 351
  • Puan +10/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Evren Gizlen
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2010, 13:45:51 »
Dosyanız ektedir.:)
Kod: [Seç]
Sub bul_aktar()
Dim sat As Long, i As Long, sh As Worksheet, deg, j As Integer, k As Range
Dim sat2 As Long, sut As Byte, z As Long
Sheets("İşlem").Select
Range("A2:D65536").ClearContents
Application.ScreenUpdating = False
sat = Cells(65536, "E").End(xlUp).Row
Set sh = Sheets("Rawsource")
sat2 = sh.Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
For i = 2 To sat
    deg = Split(Cells(i, "E").Value, ",")
    sut = 0
    For j = LBound(deg) To UBound(deg)
        Set k = sh.Range("B2:B" & sat2).Find(Trim(deg(j)), , xlValues, xlWhole)
        If Not k Is Nothing Then
            For z = k.Row To 2 Step -1
                If Trim(sh.Cells(z, "A").Value) <> "" Then
                    sut = sut + 1
                    Cells(i, sut).Value = sh.Cells(z, "A").Value
                    Exit For
                End If
            Next z
        End If
    Next j
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem tamamlanmıştır." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

[Forum yazılım güncelleme esnasında sorun oluştuğundan eklendi silinmiştir.]

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2010, 13:51:59 »
Hmm mantıklı evet :D Ancak formul ile olmamalı çünkü veriler çok fazla. Düzenledim ve yeni dosyayı söylediğiniz doğrultuda ekledim. Bu arada birden fazla girilmiş konulara virgülden önceki ilk konu baz alınarak sektör atanırsa iyi olur. Kolay gelsin.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2010, 13:52:25 »
Ahh ben dediğiniz gibi düzenleyene kadar siz yazmışsınız zaten :D Bu eski kodamı göre?

Çevrimdışı Orion1

  • Excelce Teğmen
  • ****
  • İleti: 351
  • Puan +10/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Evren Gizlen
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2010, 13:55:21 »
Ben eski kodları sildim.
Hepsini kendim yeniden yazdım.BU kodların içinde eski kodlar yoktur.
İstediğinizi karşıladımı? 8)

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2010, 14:10:36 »
Elbette. Ama söylediğiniz daha mantıklı gelmişti, bu hali ile  fazla veriden problem çıkarmaz diyorsanız çok teşekkür ederim Evren Bey. (=

Çevrimdışı Orion1

  • Excelce Teğmen
  • ****
  • İleti: 351
  • Puan +10/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Evren Gizlen
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2010, 14:14:39 »
Ben yinede find komutunu kullandım.Önceki kodlarınızda döngü içinde döngü kullanılmıştı.Bu büyük miktarda verilerde uzun çalışırdı.Ben ilk anda find kullandım ondan sonra bulunca döngüye girdim.Buda önceki koda göre 2 kat hızlı çalışır anlamına gelir.8)
Kolay gelsin.

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #10 : 31 Mart 2010, 11:31:25 »
Kod: [Seç]
sut = sut + 1Bu kodu +4 olarak değiştiriyorum ve istediğim gibi oluyor ancak bir sonraki hücrelere gene sektör taşırıyor, sadece tek sektör getirmesini nasıl sağlayabilirim?

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #11 : 31 Mart 2010, 12:57:02 »
Güncel.

Çevrimdışı Excelce.Net

  • @Excelce.Net Kurucu
  • *
  • İleti: 147
  • Puan +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası...
    • Excelce.Net
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #12 : 31 Mart 2010, 13:04:41 »
Aynı satırda bulunan ancak farklı sektörlere ait veriler içerenlerin durumu ne oluyor?

Çevrimdışı xwyz

  • Excelce Onbaşı
  • **
  • İleti: 15
  • Puan +0/-0
  • Excel'den Daha Fazlası!..
  • Ad Soyad: Sarp Mutlutürk
  • Mesleğiniz: Finans
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #13 : 31 Mart 2010, 13:09:48 »
Onlar olmasın. Tek Sektör olsun. İlk eklediğim örnekdeki gibi yani.
Tek satırda birden fazla sektör olmasın kısacası tek sektör olsun.

Çevrimdışı Excelce.Net

  • @Excelce.Net Kurucu
  • *
  • İleti: 147
  • Puan +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Excel'den Daha Fazlası...
    • Excelce.Net
Ynt: Veriyi Kategoristik Sıralarken Yaşadığım Problem
« Yanıtla #14 : 31 Mart 2010, 13:13:37 »
İşlem sayfanızın E3 hücresinde şu var: TEMİZLİK MALZEMELERİ, HAVUZ
Ancak,
TEMİZLİK MALZEMELERİ'nin sektörü TEMİZLİK MALZEMELERİ
HAVUZ'un sektörü ise İNŞAAT VE YAPI ÜRÜNLERİ
Bu satırın yanına hangi sektörü yazacağız, onu merak ettim?