Son İletiler

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Merhaba,

F sütunundaki KİRAZ için yapılmış, koşullu biçim ve veri doğrulama örnek uygulaması ektedir.
22
Windows 10'da güvenlik ayarları, çalışan/çalışmayan servisler vb ayarlar sebebiyle sanırım sorun oluyor.
XP'de çok güzel çalışan NET SEND Win10'da yok. Onun yerine kullanılabilecek MSG var ama bazı bilgisayarlarda çalışıyor, bazılarında çalışmıyor. Çalışmama olarak, bazı bilgisayarlar için 1722, bazıları için 5 hata kodunu veriyor.
Win10 Pro olan, aynı workgrupta olan 3 bilgisayar ile denedim.
A, B'ye mesaj atabiliyor, C'ye atamıyor.
B, A'ya da C'ye de atamıyor.
C de A'ya ve B'ye atamıyor.
Msg komutu hepsinde çalışıyor, kendi kendine gönderildiğinde mesaj görüntüleniyor.

1722 hatasının çözümü için:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server
Name : AllowRemoteRPC
Type : REG_DWORD
Value : 1

5 hata kodunun çözümü için;
Mesaj gönderilmek istenen bilgisayarın oturum açma bilgilerini Kimlik Bilgileri Yöneticisine girmek.

Ancak iş ortamında bütün kullanıcıların bilgilerini alıp girmek gibi bir şansımız olmadığı için başka bir çözümü var mı bilmiyorum.
23
Selam herkese,

Nisan 20 dosyasındaki CO1, CO2 ve CO3 değişkenlerindeki verileri format dosyasındaki CO1,CO2,CO3'ün altına yazmasını, yine nisan20 dosyasındaki Dönemi format dosyasında C2'deki döneme örneğin getirip hangi dönemse 2020/03 gibi yazsın istiyorum. gene nisan20 dosyasındaki ID ise formattaki Say Id'ye altalta yazsın istiyorum. formattaki Sıra no'da yanda ne kadar veri varsa 1,2,3.. diye devam etsin istiyorum. elimde 3 tane bölge var Ankara, bursa ve canakkale diye ayrıca birçok dönem de var her bir dönem için her bölgeyi teker teker formata göre yazdırıp örneğin "bursa-2020-03-form" gibi yada buna benzer bi isimle excelleri seçtireceğim klasöre kaydeden bir makro yazılabilir mi ?
24
Bu konuda yardımcı olabilecek var mı acaba
25
Merhaba Hocam v6 yi indirdim
Programı 64 bite çevirdim.
Açılışta Error Nr. (1131)!
Hata mesajını veriyor.
Ayrıca ağdaki bilgisayarları göstermiyor.
26
@Bülent Öztürk Hocam bana böyle bir program lazım.
Ofis 2016 64 bit Türkçe uyumlu çalışan dosyayı yüklemeniz  mümkün mü acaba
27
Merhaba, hücreye girilen rakam hücrenin başvurduğu başka hücrede rakam "0" veya "0" dan az olduğunda, hücreye rakam girdiğinizde, "ÜRÜN BİTTİ" diye ikaz edecek.
Yani, hücreye rakam girdiğimizde, hücre başvurduğu hücrede rakam "0" sıfıra düştüğünde, sıfır olduğunda, malzeme olmadığı için siz hücreye rakam yazdığınızda, " ÜRÜN BİTTİ" diye ikaz yazısı çıkacak, koşullu biçimleme ile bu işlemi yaptırmak, ikaz çıkan hücrede, kırmızı zemin ve beyaz yazı ile dikkat çekilmesi işlemini yaptırabilir miyiz ? HATTA mesaj msgbox olarak çıksa daha güzel olur.
ÖRNEK dosyada, yardım konusu detaylı açıklanmıştır. Yardımcı olursanız memnun olurum.
28
Microsoft Excel, Vba, Makro, Formül vb. Soruları / Ara Bul Listele Örnek
« Son İleti Gönderen: VolkanCan 21 Şubat 2021, 12:36:04 »
LÜTFEN..! YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ?

Merhaba, EK dosyada, 2 çalışma kitabı mevcuttur. Örnek çalışma kitabında, sayfada listeyi formda ara-bul ve listeleme işlemi yapılmıştır. Bu güzel paylaşım ve emeği geçen, Ömer Baran ve Cengizhan beyefendiye ayrıca teşekkürlerimi arz ederim. Efendim, Örnek dosyada yapılan bu işlemi, kendi dosyam (Zimmet Çalışma Kitabında) uygulamak istiyorum ama maalesef, benim için bu konu, ilkokul sırasında, üç bilinmeyenli denklem olur. Sayın hocalarım ve konuya hakim arkadaşlar, Lütfen, ilgilenip, yardımcı olursa, çok makbule geçecektir.
Ayrıca, dosyada, ara-bul-listele işlemi yapılınca, arama kutusundan listeden seçtiğimize, çift tıkladığımızda, 2.Sayfada ilgili hücrelere aktarma yaparsak çok sevinirim. Saygılarımla...
29
Bülent Bey bir şey daha sormak istiyorum.

Kod: [Seç]
Private Sub CommandButton20_Click()


If Textbox161.Value = "" Then
    MsgBox "oldu"
ElseIf Textbox154 > Textbox161.Value Then
    MsgBox "Değerleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız."
End If
End Sub
bu Koda göre textbox154'e 9, textbox161'e 10 girince elseif seçeneğini gerçekleştiriyor. Ancak sırasıyla 9 ve 91 sayılarını girince hata vermiyor. Sorun nerededir acaba.
30
Mehmet bey,
Bu konuda çok bilgim yok ama aynı şey benim de başımda. VBA'daki ondalık ayracı "." (nokta) olduğu için siz de aynı sorunla karşılaşıyorsunuz. İki farklı seçeneğiniz var. Birincisi VBA'daki her kodunuzu noktaya göre oluşturacaksınız. İkinci ise excelin varsayılan ondalık ayracını ayarlayacaksınız. Tavsiyem birincisi.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10