Hatırlatma programı foruma eklenmiştir.
http://www.excelce.net/forum/index.php?topic=1661.0

Gönderen Konu: Excel 2010 Yenilikleri  (Okunma sayısı 13583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bülent Öztürk

  • Excelce.Net Yönetici
  • *
  • İleti: 1411
  • Puan +19/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Türkçe Konuşup Excelce Yazıyoruz...
    • Bülent Öztürk
  • Ad Soyad: Bülent Öztürk
  • Doğum Yılınız: 1976
  • İl / İlçe: İstanbul / Çorlu
  • İşletim Sisteminiz: Win.10
  • Mesleğiniz: Bilgi Teknolojileri
  • Office Versiyonunuz: 2016
Excel 2010 Yenilikleri
« : 02 Eylül 2010, 09:04:53 »
Bu makalede yeni ve gelişmiş Microsoft Excel 2010 özellikleri açıklanmaktadır.
 Bu makalede 

     

  [/color]  Doğru zamanda, doğru araçlara erişme  Yeni ve geliştirilmiş özellikler daha üretken olmanıza yardımcı olsalar da gerektiklerinde bulunabildikleri takdirde yararlı olurlar. Diğer Microsoft Office 2010 programları gibi, Excel 2010 uygulamasında da araçların ve komutların özelleştirilebilir görsel sisteminden oluşan Microsoft Office Fluent arabirimi vardır.  Geliştirilmiş şerit  İlk tanışmamız Excel 2007 ürünüyle olan şerit, önceleri karmaşık menülere ve araç çubuklarına gömülen komutları ve özellikleri bulmanızı kolaylaştırır. Excel 2007 uygulamasında Hızlı Erişim Çubuğu'na komut ekleme olanağınız olsa da kendi sekmelerinizi ve gruplarınızı şeride ekleyemezsiniz. Ancak, Excel 2010 uygulamasında kendi sekmelerinizi ve gruplarınızı oluşturabilir, yerleşik sekmeleri ve grupları yeniden adlandırabilir, bunların sıralarını değiştirebilirsiniz.
 
Çalışma alanınızı nasıl kişiselleştireceğinizi ve sık kullandığınız komutlara nasıl daha hızlı erişim kazanacağınızı öğrenmek için bkz. Şeridi özelleştirme.   Microsoft Office Backstage görünümü  Microsoft Office 2010 programlarının yeni bir eki olan Backstage görünümü, Microsoft Office Fluent kullanıcı arabirimindeki en son yeniliktir ve şeride eşlik eden bir özelliktir. Dosya menüsü tıklatılarak erişilebilen Backstage görünümü uygulamasında dosyalarınızı açabilir, kaydedebilir, yazdırabilir, paylaşabilir ve yönetebilir, program seçeneklerini ayarlayabilirsiniz.
 
Backstage görünümü hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Backstage görünümü nedir ve nerededir?   Çalışma kitabı yönetim araçları  Excel 2010, içeriğinizi yönetmek, korumak ve paylaşmak için araçlar sunar.
 
  • Önceki sürümleri kurtarma    Önceki Microsoft Office sürümlerine ait Otomatik Kurtarma üzerine kurulu olan Excel 2010 artık kaydetmeden kapadığınız dosya sürümlerini de kurtarabiliyor. Bu işlem, el ile kaydetmeyi unuttuğunuzda, kaydetmenizin anlamı olmadığı değişiklikleri kaydettiğinizde veya çalışma kitabınızın önceki bir sürümüne dönmek istediğinizde yardımcı olur.
  • Korumalı görünüm    Excel 2010 uygulamasında Korumalı Görünüm vardır, bu nedenle bilgisayarınızı olası saldırılara açık hale getirmeden önce daha bilinçli kararlar verebilirsiniz. Varsayılan olarak, Internet kaynağından alınan belgeler Korumalı Görünüm'de açılır. Böyle bir durumda, İleti çubuğunda, düzenlemeyi etkinleştiren seçenekle birlikte bir uyarı iletisi görürsünüz. Hangi kaynakların Koruma Görünüm'ü tetikleyeceğini denetleyebilirsiniz. Kaynaklarının neresi olduğu dikkate alınmadan Korumalı Görünümde açmak amacıyla belirli dosya türleri de ayarlayabilirsiniz.
  • Güvenilen belgeler    Office 2010, makrolar gibi etkin içeriğini bulunduğu çalıştığınız belgeler için Güvenilen Belgeler özelliğini sunmaktadır. Artık, belgedeki bu etkin içeriği onaylamanızdan sonra etkinleştirmek güvenlidir; kendinizi tekrarlamanız gerekmez. Excel 2010 güvendiğiniz çalışma kitaplarını hatırlar; böylece, çalışma kitabını her açtığınızda size sorulmasını engelleyebilirsiniz.
  Bu özellikler hakkında daha fazla bilgi için bkz. Kaydedilmemiş Office 2010 Sürümlerini Kurtarma, Korumalı Görünüm nedir? ve Güvenilen belgeler.
 Sayfanın Başı  Veri listelerinden hızlı ve etkili karşılaştırma yapma  Excel 2010 uygulamasında, PivotTable ve varolan diğer özelliklerin geliştirilmiş hali olan mini grafik ve dilimleyici gibi yeni özellikler daha bilinçli kararların yolunu açan verilerinizde desenleri ve eğilimleri keşfetmenize yardım eder.  Mini grafikler  Verilerle birlikte eğilimleri görsel olarak özetlemek için mini grafikler (bir hücreye sığan çok küçük grafikler) kullanabilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki resimde bir mini grafiğin Mayıs ayında her bir departmanın performansını nasıl bir bakışta görmenizi sağladığı gösterilmiştir.
 
Mini grafikler hakkında daha fazla bilgi için bkz. Veri eğilimlerini göstermek için mini grafikler kullanma.  Geliştirilmiş PivotTable  Artık PivotTable'ların kullanımı daha kolay ve tepkilidir. Başlıca geliştirmeler:
 
  • Performans geliştirmeleri    Excel 2010 sürümünde, çoklu iş parçacığı yardımı PivotTable'larda veri almayı, sıralamayı, ve filtrelemeyi hızlandırmaya yardımcı olur.
  • PivotTable etiketleri    Artık, PivotTable üzerinde etiketler aşağı doğru doldurulabilir; böylece PivotTable'ı daha kolay kullanabilirsiniz. Ayrıca, tüm satır ve sütunlarda iç içe alanların öğe yazılarını görüntülemek için PivotTable'larda etiketleri yineleyebilirsiniz.
  • Filtrelemedeki geliştirmeler    Artık, yeni dilimleyicileri kullanarak PivotTable'daki verileri bir düğmeyi tıklatarak filtreleyebilir ve ek menüler açmak zorunda kalmadan hangi filtrelerin uygulanmış olduğunu hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Ek olarak, filtre arabirimindeki yeni arama kutusu belki binleri (veya milyonları) bulan PivotTable öğeleri arasında ihtiyacınız olan şeyi anında bulabilmenizi sağlıyor.
  • Geri yazma desteği    Excel 2010 sürümünde, OLAP PivotTable Değerler alanındaki değerleri değiştirebilirsiniz ve bunları OLAP sunucusundaki Analysis Services küpüne geri yazabilirsiniz. Geri yazma özelliğini durum çözümlemesi modunda kullanabilir ve sonra artık ihtiyacınız kalmadığında değişiklikleri geri alabilirsiniz veya değişiklikleri kaydedebilirsiniz. Geri yazma özelliğini UPDATE CUBE deyimini destekleyen herhangi bir OLAP sağlayıcısıyla kullanabilirsiniz.
  • Değer Gösterimi özelliği    Değer Gösterimi özelliği bir dizi yeni, otomatik hesaplama içerir; örneğin, Üst Satır Toplamı %,Üst Sütun Toplamı %, Üst Toplam %, Değişen Toplam %,En Küçükten En Büyüğe Sırala ve En Büyükten En Küçüğe Sırala.
  • PivotChart geliştirmeleri    Verileri doğrudan PivotChart raporu içinde filtrelemek ve alan ekleyerek ve kaldırarak grafiğin düzenini değiştirmek daha kolaydır. Benzer şekilde, tek bir tıklatmayla PivotChart raporundaki tüm alan düğmelerini gizleyebilirsiniz.
  Yeni özelliklerin tam listesi için bkz. Yenilikler: PivotTable'lardaki değişiklikler.  Dilimleyiciler  Excel 2010 sürümünde yeni olan dilimleyiciler, PivotTable'larda verileri filtrelemek için son derece görsel bir yöntem sağlar. Bir dilimleyici ekledikten sonra, tam olarak ihtiyacınız olan şeyi görüntülemek için düğmeleri kullanarak hızlı bir şekilde verileri kesimlere ayırır ve filtrelersiniz. Ek olarak, PivotTable'ınıza birden fazla filtre eklediğinizde, verilere hangi filtrelerin uygulandığını görmek için artık bir listeyi açmanız gerekmemektedir. Bunun yerine, bunlar ekranda dilimleyicinin içinde gösterilir. Dilimleyicileri çalışma kitabınızın biçimlendirmesiyle eşleşecek şekle getirebilir ve kolayca diğer PivotTable'larda, PivotChart'larda ve küp işlevlerinde kullanabilirsiniz
 
Dilimleyiciler hakkında daha fazla bilgi için bkz. PivotTable verilerini filtrelemek için dilimleyici kullanma.  Geliştirilmiş koşullu biçimlendirme  Koşullu biçimlendirme ilginç hücreleri veya hücre aralıklarını vurgulamayı, olağandışı değerleri vurgulamayı ve veri çubukları, renk ölçekleri ve simge kümeleri kullanarak verileri görselleştirmeyi kolaylaştırır. Excel 2010 uygulamasında daha da büyük biçimlendirme esnekliği vardır:
 
  • Yeni simge kümeleri    İlk olarak Office Excel 2007 ile kullanılmaya başlayan simge kümeleri, belirlediğiniz eşikleri temel alarak farklı veri kategorilerine yönelik simgeler görüntülemek için kullanılır. Örneğin, yüksek değerleri göstermek için yeşil yukarı ok, orta değerleri göstermek için sarı yana bakan ok ve düşük değerleri göstermek için kırmızı aşağı ok kullanabilirsiniz. Excel 2010 sürümünde, üçgenler, yıldızlar ve kutular dahil olmak üzere çok daha fazla simge kümesi bulunmaktadır. Ayrıca farklı kümelerdeki simgeleri karıştırabilir ve eşleştirebilir ve simgeleri daha kolay gizleyebilirsiniz; örneğin, yalnızca karlılığı yüksek değerler için simge göstermeyi, orta ve düşük değerler içinse hiç göstermemeyi seçebilirsiniz.
   
 
  • Veri çubukları için daha fazla seçenek    Excel 2010 veri kümeleri için yeni biçimlendirme seçenekleriyle gelmektedir. Veri çubuğuna düz dolgu veya kenarlık uygulayabilir veya çubuk yönünü soldan sağa yerine sağdan sola olarak ayarlayabilirsiniz. Ek olarak, negatif değerlerin veri çubukları burada da gösterildiği gibi pozitif değerlere göre eksenin ters tarafında görünmektedir.
   
 
  • Diğer geliştirmeler    Koşul veya veri doğrulama kuralları için ölçüt belirtirken, şimdi çalışma kitabınızdaki diğer çalışma sayfalarında bulunan değerlere başvurmak mümkündür.
  Koşullu biçimlendirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Hızlı başlangıç: Koşullu biçimlendirme uygulama veya Koşullu biçimleri ekleme, bulma veya temizleme.
 Sayfanın Başı  Masaüstünüzden güçlü çözümleme alma  İşyerinde veya evde, size yeni bir görüş sağlayan ya da daha iyi kararlar almanıza yardımcı olan görevinizi düzgün tamamlayabilmenizde daha hızlı bir yolla verilerinizi işleyip çözümlemeniz gerekir. Excel 2010 uygulamasıysa tam da bunu yapmanızı sağlayan yeni ve geliştirilmiş çözümleme araçları sağlar.  Excel için PowerPivot eklentisi  Çok miktarda veri çözümlemeniz gerekirse Excel için Microsoft SQL Server PowerPivot yükleyip, verilerde hesaplamaları bulabildiğiniz ve gerçekleştirebildiğiniz Excel çalışma kitaplarınızda bu verilerle çalışabilirsiniz. Verilerle çalışıldığında ister yüzlerce, ister yüz milyonlarca satırla çalışıyor olun yanıt süresi biraz daha hızlıdır.
Excel için PowerPivot kullanarak, şirket veritabanı, çalışma sayfası, rapor, veri akışı gibi farklı kaynaklardan verileri hemen toplayıp birleştirebilirsiniz. Verilerinizi Excel'e aldıktan sonra, PivotTable, dilimleyici ve diğer alışık olduğunuz Excel özelliklerini kullanarak bunu etkileşimli olarak bulabilir, hesaplayabilir ve özetleyebilirsiniz.
Excel için PowerPivot hakkında daha fazla bilgi için Excel 2010 için Microsoft SQL Server PowerPivot adresini ziyaret edin.  Geliştirilmiş Çözücü eklentisi  Excel 2010 Çözücü eklentisinin verileriniz üzerinde durum çözümlemesi yapmanızı sağlayan yeni bir sürümünü içermektedir. Çözücü'de, Excel işlevleriyle modelleri işleyen genetik algoritmalara dayanan yeni bir Evrimci Çözücü olan geliştirilmiş arabirim, yeni genel iyileştirme seçenekleri, daha iyi doğrusal programlama ve doğrusal olmayan iyileştirme yöntemleri, yeni Doğrusallık ve Geçerlilik raporları bulunur. Ek olarak, Çözücü eklentisinin artık 64 bit sürümü bulunmaktadır.
Frontline Sistemine ait daha ayrıntılı yardım için www.solver.com Adresindeki Çözücü Yardımı'nı ziyaret edin.  Geliştirilmiş işlev doğruluğu  Akademik, mühendislik ve bilim topluluklarından alınan geribildirime yanıt olarak, Excel 2010 artık daha doğru bir dizi istatistiksel işlevi ve diğer işlevleri içermektedir. Varolan bazı işlevler de ne yaptıklarını daha iyi açıklamak için yeniden adlandırılmıştır.
 
  • Doğrulukla ilgili geliştirmeler    Birçok işlev doğruluğu artırmak için optimize edilmiştir. Örneğin, Excel 2010 beta ve kikare dağılımları için daha doğru sonuçlar döndürmektedir.
  • Daha tutarlı işlevler    Bazı istatistiksel işlevler biçim topluluğunda kullanılan işlev tanımlarıyla ve Excel'deki diğer işlev adlarıyla daha tutarlı olmaları için yeniden adlandırılmıştır. Yeni işlev adları ayrıca işlevlerini daha doğru açıklamaktadır. Özgün işlevler bir Uyumluluk kategorisi altında hala kullanılabilir olduğundan önceki Excel sürümlerinde oluşturulmuş çalışma kitapları ad değişikliklerine rağmen çalışmaya devam edecektir.
   
Yeni ve güncelleştirilmiş işlevlerin tam listesi için bkz. Yenilikler: Excel işlevlerinde yapılan değişiklikler.
 
(Ücretli program talepleriniz için iletişime geçebilirsiniz, excelvbprogram@gmail.com)

Çevrimdışı Bülent Öztürk

  • Excelce.Net Yönetici
  • *
  • İleti: 1411
  • Puan +19/-0
  • Cinsiyet: Bay
  • Türkçe Konuşup Excelce Yazıyoruz...
    • Bülent Öztürk
  • Ad Soyad: Bülent Öztürk
  • Doğum Yılınız: 1976
  • İl / İlçe: İstanbul / Çorlu
  • İşletim Sisteminiz: Win.10
  • Mesleğiniz: Bilgi Teknolojileri
  • Office Versiyonunuz: 2016
Ynt: Excel 2010 Yenilikleri
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2010, 09:06:19 »
Geliştirilmiş filtre yetenekleri  Size gerekenin çabuk ve etkili bir şekilde bulunması gerekliliktir; özellikle de binlerce, hatta milyonlarca öğede arama yapılan büyük çalışma sayfalarında çalışırken.
 
  • Yeni arama filtresi    Excel tablosu, PivotTable ve PivotChart'ta verilere filtre uygulandığında, büyük çalışma sayfalarında size gerekenleri hemen bulmanıza yardımcı olan yeni arama kutusunun avantajlarından yararlanın. Örneğin, 50.000 öğeden fazlasını depolayan katalogdaki belirli bir ürünü bulmak için arama teriminizi yazmaya başlayın; ilgili öğeler aynı anda listede görüntülenmeye başlar. Görmeyi istemediğiniz içeriğin seçimini kaldırarak sonuçları daha da daraltabilirsiniz.
   
 
  • Konumdan bağımsız filtreleme ve sıralama    Excel tablosunda, uzun bir tabloyu aşağı kaydırdığınızda tablo üstbilgileri sütunların en üstündeki normal çalışma sayfası üstbilgilerinin yerini alır. Excel 2010 sürümünde, şimdi Otomatik Filtre düğmeleri tablo sütunlarınızdaki tablo üstbilgileriyle birlikte görünür durumda kalmaktadır; böylece tablonun en üstüne kadar yukarı kaydırmak zorunda kalmadan verileri hızlı bir şekilde sıralayabilir ve filtreleyebilirsiniz.
     64 bit Excel  Excel 2010, 64 bit sürümüyle de bulunmaktadır; böylece, güçlü kullanıcılar ve çözümleyiciler daha büyük, karmaşık çalışma kitapları oluşturabilmektedir. 64 bit sürümünü kullanarak 32 bit Excel sürümünde olan 2 gigabayt (GB) sınırın üzerinde fiziksel belleği (RAM) belirtebilirsiniz.  Performans yatırımları  Excel 2010 uygulamasındaki farklı performans yatırımları verilerinizle daha etkili etkileşime geçmenize yardımcı olabilir. Belirli yatırımlar şunlardır:
 
  • Genel geliştirmeler    Müşteri geribildirimine yanıt olarak, Excel 2010 bir dizi alanda performansı artırmıştır. Örneğin, grafikleri taşıdığınızda veya yeniden boyutlandırdığınızda, Sayfa Düzeni görünümünde çalıştığınızda, çalışma sayfasında şekillerle etkileşim kurduğunuzda Excel 2010 daha tepkiseldir.
  • Büyük veri kümeleri desteği     Excel 2010, çok miktarda veri bulunan çalışma kitaplarını daha verimli işler. Özellikle, büyük veri kümelerinde verilere filtre uygulanması ve sıralanması, bir çalışma sayfasından diğerine kopyalanıp yapıştırılması, formülleri kopyalamak için Dolgu özelliğinin kullanılması gibi ortak yapılan eylemleri gerçekleştirmek için daha az zaman kullanır.
  • Çok çekirdekli yatırımlar    Excel 2010 uygulamasında çok iş parçacığı kullanımı geliştirmeleri PivotTable ve Excel tablolarında verilerin alınması, sıralanması ve filtre uygulanması işlemlerini hızlandırmaya yardımcı olur. Ayrıca, büyük dosyaların açılması ve kaydedilmesi öncekinden daha hızlıdır.
  • Daha hızlı hesaplama    Çalışma kitaplarınız kuruluşunuzdaki önemli iş işlemlerinde kritikse hesaplama hızının dar boğaz olmaması önemlidir. Daha hızlı hesaplama performansı göstermek için Excel 2010 uygulamasına eşitlenmemiş kullanıcı tanımlı işlevler katılmıştır; bunlar eşzamanlı olarak, birden çok Excel hesap iş parçacığı olmadan çalıştırılabilir. Özel yollarla ve yüksek performans bilgi işlemle (HPC) çalışma sayfalarına veri alındığında önemlidir.
   Sayfanın Başı  Çalışma kitaplarını daha etkili oluşturma  Ne kadar veriyle çalıştığınızın önemi olmadan, grafik, diyagram, resim ve ekran görüntüsü gibi gelişmiş araçlarla fikir bulmanızı ve bunları sergilemenizi sağlayan elinizin altındaki araçlarla çalışmanız önemlidir.  Geliştirilmiş grafik  Excel 2010 uygulamasında grafiklerle çalışmak daha kolaydır. Belirli geliştirmeler şunlardır:
 
  • Yeni grafik sınırları    Microsoft Office Excel 2007 sürümünde, 2-B grafikler için veri serilerinde en fazla 32.000 veri noktası bulunabiliyordu. Excel 2010 sürümünde, bir veri serisindeki veri noktası sayısı yalnızca kullanılabilir bellekle sınırlıdır. Bu da kullanıcıların (özellikle bilim topluluğundaki) büyük veri kümelerini daha etkili bir şekilde görselleştirmesini ve çözümlemesini sağlamaktadır.
  • Biçimlendirme seçenekleri için hızlı erişim    Excel 2010 sürümünde, grafik öğesini çift tıklatarak biçimlendirme seçeneklerine hemen erişebilirsiniz.
  • Grafik öğeleri için makro kaydetme    Office Excel 2007 sürümünde, bir grafiği veya başka bir nesneyi biçimlendirirken makro kaydedilmesi hiçbir makro kodu üretmiyordu. Excel 2010 ürününde ise grafiklerdeki veya diğer nesnelerdeki biçimlendirme değişikliklerini kaydetmek için makro kaydedicisini kullanabilirsiniz.
  Grafik kullanma hakkında genel bilgiler için bkz. Hızlı başlangıç: Verilerinizi grafik haline getirme veya Baştan grafik oluşturma.  Metin kutularındaki denklemler  Excel 2010 uygulamasında artık, denklemlerin metin kutularına ve çalışma sayfasına yazılmasını kolaylaştıran Denklem Araçları vardır. Örneğin, kullanılan formülleri kilitle veya erişilemez çalışma sayfası hücrelerinde görüntüleyecek bir yol aradığınızda yararlıdır.  Daha fazla tema  Her zamankinden daha fazla tema ve stil seçebilirsiniz. Bu öğeler çalışma kitaplarında ve diğer Microsoft Office belgelerinde tutarlı olarak profesyonel tasarım uygulamanıza yardımcı olur. Tema seçildikten sonra Excel 2010 tasarım görevini gerçekleştirir. Metin, grafikler, tablolar ve çizim araçlarının tümü de seçtiğiniz temayı yansıtmak üzere değişir; böylece, çalışma kitabınızdaki tüm öğeler bir diğerinin tamamlayıcısıdır.
 
Temalar hakkında daha fazla bilgi için bkz. Word veya Excel'de belge teması uygulama, özelleştirme ve kaydetme.  Canlı önizlemeyle yapıştırma  Canlı önizlemeyle yapıştırma özelliği Excel 2010 uygulamasında veya diğer programlarda içerik yeniden kullanıldığında zaman kazanmanızı sağlar. Kaynak Sütun Genişliğini Koru, Kenarlıksız veya Kaynak Biçimlendirmesini Koru gibi farklı yapıştırma seçeneklerinin önizlemesini görüntülemek için bunu kullanabilirsiniz. Canlı önizleme, çalışma sayfasına gerçekten yapıştırmadan önce yapıştırdığınız içeriğin nasıl görüneceğini görsel olarak saptamanızı sağlar. Sonuçların önizlemesini görüntülemek için işaretçiyi Yapıştırma Seçenekleri'nin üzerine getirdiğinizde, yeniden kullandığınız içeriğe en iyi uyacak şekilde bağlama göre değişen içeriğin bulunduğu bir menü görürsünüz. Ekran İpuçları doğru kararı vermenize yardımcı olacak ek bilgiler sağlar.
 
Verilerin kopyalanıp yapıştırılması hakkında daha fazla bilgi için bkz. Çalışma sayfasında belirli hücre içeriklerini veya öznitelikleri kopyalama.  Geliştirilmiş resim düzenleme araçları  Excel 2010 ile verileri ifade etmek her zaman sayı veya grafik göstermek değildir. Excel 2010 sürümünde, şık ve profesyonel görünüşlü resimler oluşturmak için grafik tasarımcısı olmanız gerekmez. Görsel olarak iletişim kurmak için fotoğraf, çizim veya SmartArt kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirsiniz:
 
  • Ekran görüntüleri    Hızlı bir şekilde ekran görüntüsü alıp çalışma kitabınıza ekleyin ve sonra ekran görüntüsünü düzenlemek ve geliştirmek için Resim Araçları sekmesindeki araçları kullanın.
   
 
  • Yeni SmartArt grafik düzenleri    Yeni resim düzenleriyle hikayenizi fotoğraflarla anlatabilirsiniz. Örneğin, Resim Yazılı Resimler düzeni resimleri altların hoş görünen resim yazılarıyla birlikte gösterir.
  • Resim düzeltme    Rengin ince ayarın yapın veya parlaklığını, karşıtlığını veya netliğini ayarlayın; tüm bu ayarları ek bir fotoğraf düzenleme yazılımı kullanmak zorunda kalmadan yapın.
  • Yeni ve iyileştirilmiş artistik efektler    Daha çok bir eskiz, çizim veya tablo gibi görünmesini sağlamak için resminize farklı sanatsal efektler ekleyin. Yeni sanatsal efektler arasında Kalemle Taslak, Çizgi Çizim, Sulu Boya Sünger, Mozaik Kabarcıklar, Cam, Yumuşak Pasteller, Plastik Paket, Fotokopi, Boya Darbeleri ve çok daha fazlası bulunur.
  • Daha iyi sıkıştırma ve kırpma    Artık resim kalitesi ve sıkıştırma dengesi üzerinde daha fazla denetime sahipsiniz, böylece çalışma kitabınızın kullanılacağı ortam (baskı, ekran, e-posta) için doğru seçimi yapabilirsiniz.
  Bu özellikler hakkında daha fazla bilgi için bkz. Ekran görüntüsü ekleme, SmartArt grafiklerinin tanımları, Rengi, saydamlığı değiştirme veya resmi yeniden renklendirme, Resimde efekt ekleme veya değiştirme, Resmi kırpma ve Resim sıkıştırmayı kapatma.
 Sayfanın Başı  Çalışma kitaplarında yeni yöntemlerle birlikte çalışma  Excel 2010, kuruluşunuzda çalışma kitaplarını yayımlamak, düzenlemek ve başkalarıyla paylaşmak için gelişmiş yollar sunar.  Çalışma kitaplarını birlikte yazma  Ekiple çalışma ödüllendirici olduğu kadar mücadeleci de olabilir. Aynı odada birlikte olmadığınızda geri bildirim, sürüm ve güncelleştirme gibi farklı hareketli parçaları denetlemek için bir yol bulmanız gerekir. Office Web Apps'ın parçası olan Excel Web App uygulamasını kullanarak farklı yerlerdeki kişilerin aynı anda çalışma kitaplarını düzenlemesini sağlayarak bu engeli aşabilirsiniz. Artık, çalışma kitabını düzenlediği sırada kimse çalışma kitabını kilitleyip sizi dışarıda bırakamaz.
Küçük bir şirketteyseniz ya da evinizden veya okuldan çalışıyorsanız, başkalarıyla çalışma kitaplarını aynı anda birlikte yazmak için size tek gereken ücretsiz Windows Live hesabıdır. SharePoint 2010 çalıştıran şirketlerdeki kuruluş kullanıcıları da kendi güvenlik duvarları içinde bu işlevi kullanabilir.  Geliştirilmiş Excel Hizmetleri  Kuruluşunuz Excel çalışma kitaplarını paylaşmak için önceleri SharePoint Server sitelerinde Excel Hizmetleri kullandıysa şu geliştirmeleri not alın:
 
  • Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi    En görünür değişiklikler arasında her değişiklikte sayfanın yenilenmesi yerine sayfadaki öğelerin yenilenme becerisi ve çalışma sayfasında rahatça dolaşmanızı sağlayan kaydırma çubuğunun eklenmesi sayılabilir.
  • SharePoint 2010 özellikleriyle daha iyi tümleştirme    Excel Hizmetleri uygulamasının bu sürümünde önemli SharePoint 2010 özellikleriyle (güvenlik, içerik yönetimi, sürüm denetimi, veri bağlantısı yönetimi ve hizmet yönetimi özellikleri gibi) daha iyi bir tümleştirme elde edersiniz. Ayrıca, Excel Hizmetleri SharePoint'teki yerleşik iş karar desteği becerileriyle daha iyi tümleşir.
  • Çalışma kitabı özellikleri için geliştirilmiş destek    Önceden, çalışma kitabında desteklenmeyen özellikler varsa tarayıcıda hiç açılamazdı. Artık, çalışma kitabında desteklenmeyen Excel özelliği varsa tarayıcıda açılmaktadır. Ayrıca, çoğu Excel özelliği (mini grafikler ve dilimleyiciler gibi yeni Excel 2010 özellikleri de arasında) Excel Hizmetleri uygulamasında desteklenmektedir.
  • Uygulamaları geliştirme hakkında daha fazla destek    Hem geliştiriciler, hem de geliştirici olmayanlar benzer şekilde, iş uygulamalarının oluşturulması amacıyla REST uygulaması programlama arabirimi gibi yeni araçların avantajlarından yararlanmaktadır.
  Erişilebilirlik Denetleyicisi  Erişilebilirlik Denetleyicisi çalışma kitabınızdaki sorunları belirlemenize ve çözümlemenize yardım eder, engelli bir kişinin içeriğinize erişmesine engel olabilir. Dosya sekmesini, Sorunları Denetle'yi ve Erişilebilirliği Denetle'yi tıklatarak bu özellikleri kaldırabilirsiniz. Hatalar ve uyarılar görev bölmesinde görüntülenecektir. Hataları gözden geçirip hangilerinin düzeltilmesi gerektiğini görebilirsiniz.
Erişilebilirlik Denetleyicisi'ne ek olarak, Excel Tablosu ve PivotTable da içinde olmak üzere çalışma sayfanızdaki daha fazla nesneye alternatif metin ekleyebilirsiniz. nesneyi tamamen ve kolay göremeyen görsel engeli olan kişiler için bu bilgiler yararlıdır.
Engeli olan kişiler de dahil, herkes için erişilebilir olan çalışma kitaplarını oluşturma hakkında daha fazla bilgi için bkz. Erişilebilirlik Denetleyicisi.   Geliştirilmiş dil araçları  Excel Seçenekleri iletişim kutusunda, çok dilli kullanıcılar düzenleme, ekran, Ekran İpucu ve Yardım dilleri için hemen tercih ayarlayabilirsiniz. Buna ek olarak, Excel'de dil ayarlarınızın değiştirilmesi otomatik olarak uygulanabilir tüm Microsoft Office 2010 uygulamalarında da değişir. Gereken yazılım veya klavye düzeni yüklü değilse size haber verilir ve bu sorunun hemen çözülmesi için bağlantılar verilir.
Dil tercihlerini özelleştirme hakkında daha fazla bilgi için bkz. Düzenleme, ekran veya Yardım dili tercihlerini ayarlama.
 Sayfanın Başı  Yeni yöntemlerle çalışma kitaplarına erişme  İster işten, ister evden, isterse de yolculuk sırasında olsun, bulunduğunuz her yerden artık dosyalarınıza erişip çalışabilirsiniz.  Microsoft Excel Web App  Excel Web App, Excel deneyiminizi çalışma kitaplarıyla doğrudan çalışma kitabının depolandığı web sitesinde çalışmanızı sağlayan web tarayıcısına genişletir. Excel Web App uygulaması, Windows Live SkyDrive'da Microsoft Office Web Apps'ın bir parçasıdır ve SharePoint 2010 üzerinde Office Web Apps'ı yapılandırmış olan kuruluşlarda bulunur.
Excel Web App ile aşağıdakileri yapabilirsiniz:
 
  • Çalışma kitabını tarayıcıda görüntüleme    Excel Web App programında açmak üzere bir çalışma kitabını tıklattığınızda, çalışma kitabı görünüm modunda görüntülenir. Çalışma kitabındaki verileri sıralayabilir, filtre uygulayabilir, veri içindeki ilişkileri ve eğilimleri görmek için PivotTable'ları genişletebilir, değerleri yeniden hesaplayabilir ve farklı çalışma sayfalarını görüntüleyebilirsiniz.
  • Çalışma kitabını tarayıcıda düzenleme    Excel Web App ile çalışma kitaplarınıza erişmek için ihtiyacınız olan tek şey bir tarayıcıdır. Ekip arkadaşlarınız sahip oldukları Excel sürümü ne olursa olsun sizinle birlikte çalışabilirler. Bir SharePoint sitesinde veya SkyDrive'da depolanan bir Excel çalışma kitabını tıklattığınızda, çalışma kitabı doğrudan tarayıcınızda açılır. Çalışma kitaplarınız tarayıcıda Excel'de göründükleri gibi görünür. Çalışma sayfalarınızı Excel'in tanıdık görünüm ve kullanımı ile tarayıcıda düzenleyebilirsiniz.Tarayıcıda düzenleme yaparken verileri değiştirebilir, formül girebilir veya formülleri değiştirebilir ve elektronik tablo içinde temel biçimlendirme uygulayabilirsiniz. Bunların yanı sıra, aynı çalışma kitabında diğer kişilerle aynı anda çalışabilirsiniz.
  Excel Web App hakkında daha fazla bilgi için bkz. Excel Web App uygulamasına giriş.  Microsoft Excel Mobile 2010  Ofis dışında olduğunuzda, özellikle Windows Mobile tabanlı akıllı telefona veya diğer aygıtlara uygun Excel'in mobil sürümü olan Microsoft Excel Mobile 2010 uygulamasını kullanarak üretken olmaya devam edebilirsiniz. Excel Mobile 2010 uygulaması Excel 2010 ile uyumludur ve adeta ofisteymiş gibi çalışma kitaplarını açmanızı, düzenlemenizi, kaydetmenizi ve paylaşmanızı sağlar.
Akıllı telefonunuzla veri tabanlı tüm raporları ve özetleri gözden geçirip hazırlayabilirsiniz. Yalnızca tam Excel 2010 sürümünde bulunan gelişmiş özellikler gerekse bile telefonunuzun ekranına karmaşık çalışma sayfaları için zemin yayabilirsiniz.
 Sayfanın Başı  Yeni yöntemlerle çalışma kitaplarını genişletme  Özel çalışma kitabı çözümleri geliştirirseniz bu çözümleri yaygınlaştırmak için yeni yolların avantajlarından yararlanın.  Geliştirilmiş programlama özellikleri  Geliştiricilerle ilgili geliştirmeler arasında şunları vardır:
 
  • XLL SDK değişiklikleri     XLL Yazılım Geliştirme Seti (SDK) artık yeni çalışma sayfası işlevleri aramayı, eşzamanlı olmayan kullanıcı tanımlı işlevleri geliştirmeyi, bilgisayar yığınına dışarıdan yüklenebilen yığın güvenli kullanıcı tanımlı işlevleri geliştirmeyi ve 64 bit XLL eklentilerini oluşturmayı destekler.
  • VBA geliştirmeleri    Excel 2010 uygulamasında, VBA'da sahip olabileceğiniz kalan Excel 4.0 makrolarını geçirmenizi sağlayan bir dizi özellik bulunur. Geliştirmeler arasında yazdırmayla ilgili yöntemlerde daha iyi performans ve önceden VBA erişimi olmayan grafik özellikleri yer alır.
  • Daha iyi kullanıcı arabirimi genişletilebilirliği    Özel çalışma kitabı çözümleri geliştirirseniz, şeridin ve yeni Backstage görünümü özelliğinin ikisini birden programlı olarak özelleştirmeyle ilgili artık daha çok seçeneğiniz var. Örneğin, şeritteki sekmeleri programlı olarak etkinleştirebilir ve özel sekmelerin yerleşik bağlam sekmelerine benzer şekilde davranmasını sağlayabilirsiniz (burada sekmeler yalnızca belirli olaylar gerçekleştiğinde görüntülenir). Ayrıca, şerit yeniden boyutlandırıldığında özel şerit gruplarının büyümesini ve küçülmesini sağlayabilir, zengin menülerle bağlam menülerini özelleştirebilirsiniz. Backstage görünümü özelliğine özel arabirim ve diğer öğeleri de ekleyebilirsiniz.
  • Açık XML SDK değişiklikleri    Açık XML SDK 2.0 artık, Açık XML SDK 1.0 uygulamasında tanıtılan parça düzeyli desteğe ek olarak şema düzeyli nesneleri de destekler. Office 2010 masaüstü uygulamaları dışındaki çalışma kitaplarını ve diğer belgeleri programlı olarak daha kolay ele almanızı sağlar (örneğin, sunucu tabanlı çözümün parçası olarak).
  Geliştiricilerle ilgili özellikler hakkında daha fazla bilgi için Excel Geliştirici Merkezi'ni ziyaret edin.  Yüksek performans bilgi işlem desteği  Çoğu kuruluş bilgi işlem ölçeğini artırmak amacıyla yüksek performans bilgi işlem (HPC) yığınlarına bağımlıdır. Örneğin, bir finans şirketi uzun soluklu, hesaplama yoğunluklu mali modelleri hızlandırmak için hesaplama kümelerini kullanabilir. Excel 2010 uygulamasında HPC yığınlarını tümleştirme yeteneği vardır. Desteklenen yığın kullanılabilir durumdaysa, kullanıcılar bağlayıcı seçerek ve Excel Seçenekleri iletişim kutusundaki Gelişmiş seçenekleri kullanmak amacıyla adı yapılandırarak Excel'i bu yığını seçmesi için yönlendirebilir.
Alıntı

 
http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HA010369709.aspx#BM1a
(Ücretli program talepleriniz için iletişime geçebilirsiniz, excelvbprogram@gmail.com)